VAN MEGOLDÁS! A C60 sok esetben ezekben is segíthet ... Nézze meg ide kattintva!

Mi ez a C60 molekula?

és mitől olyan érdekes ez a C60 molekula?

Nobel-díjat kaptak a felfedezéséért 1996-ban, 11 évvel azután, hogy megtalálták 1985-ben.

Az iskolában azt tanultuk, hogy a szénnek két formája van: a grafit és a gyémánt.
Az 1985-ben felfedezett C60 a szén 3. formája. Ez egy olyan szén molekula, amiben 60 szén atom van egy „futball-labda felületéhez” hasonlóan, 5 és 6 szögek formájában összekapcsolódva, mely így „gömböt” formál.


A C60-at fullerén néven is használják. Nem tévesztendő össze a grafénnel, melyet később fedeztek fel. A grafén tulajdonképpen egy egyetlen atom vastagságú grafitréteg.

A C60-as egyszerűen egy kivételes molekula.

A C – szén minden, a Földön élő szervezetben, sejtben így bennünk is jelen van. Ez a 4. legfontosabb kémiai elem. Testünk 18,5% szén, ami kb. a testünk 1/5 része, az oxigén 65%-a.

Tehát, testünk 1/5 részben szénből áll, így mondhatjuk, hogy a szén képezi a testünk kémiai gerincét, és ez így már kivételes helyzetbe hozza a szenet, mint kémiai anyagot, mert ez testünk alapja. És tudjuk AZT is, hogy a legfontosabb minden dolognál az, hogy jó legyen az ALAP-ja.

  • Egyesek kutatók szerint a C60 molekula a leghatékonyabb szabadgyök megfogó, semlegesítő, mert képes eljutni egészen a sejtek mitokondriumaiba és ott sokáig képes aktívan működő is maradni.
  • A sejtjeink mitokondriumai azok a sejtrészecskék, melyek sejtenergiát, vagyis a mi életenergiánkat állítják elő. Ha ezek jobban működnek, mert a C60-as leköti a képződő salakanyagokat – szabad gyököket, akkor több az energiánk, több a sejtek energiája így jobban tudnak működni. Ezáltal nem csak több energiánk lesz, amit érezhetünk is, hanem a sejtjeink, ezáltal a szerveink is jobb hatékonysággal és egészségesebben tudnak működni.
Ez összességében azt eredményezi, hogy egészségesebbek leszünk és egészségesen tovább is élhetünk.